En händelserik vecka


Veckorna går så himla fort (tror jag sagt det förrut :)) och förra veckan va full av nya saker att upptäcka för lilla Cornelia! 

Hon har blivit så duktig på att sitta och den här veckan har vi introducerat Cornelias egna "matbordsstol". Så himla skoj att sitta med vid matbordet och försöka ge sig på att sno till sig varje liten skål eller bestik som finns inom en armlängds avstånd! Fick smaka lite på nappflaskan också, är betydligt mer spännande nu när ingen försöker "tvinga" mig att dricka flaska! ;)


Vår sista lektion på babysimmet gick av stapeln i Tisdags. Bäbisarna fick "simma själva" i badring, tränade rygg och mag-"balansövning" då bäbisarna fick sitta utan stöd i våra händer. Och sist så har vi förberett inför dykning genom att hälla vatten över ansiktet. Det visade sig att Cornelia hade finfina reflexer och det bådar gott inför första dyket, som vi kommer att få testa på tillsammans med våran simlärare Malin inom ett par veckor, då vi missar våran ordinarie sista lektion på simmet.

 


Så har vi ju varit på stan och tagit en fika med Therese och Nelly. Cornelia och Nelly charmade tanterna på fiket som vanlig ;)

 


Hårdträning i gymmet. Kan ju vända mig själv nästan helt utan hjälp nu!


Nu i helge har vi varit hem till farmor och farfar. Favvis faster ;) Sofi var hemma och hälsa på en sväng och Cornelia tyckte det va super kul, och hon skrattade länge åt faster Sofis roligheter. Kusin Julia hade längtat efter Cornelia hela förmiddagen men lagom tills vi kom hade hon inte orkat vänta mer och somnade middag. Men när hon vaknade igen hade Julia och Cornelia mysstund på ett täcke på köksgolvet *MYS*

 



Idag har Cornelia provat outfitts inför fjällsemestern nästa vecka ;) Nejdå, men hittade mina rosa läckra öronmuffar som syrran och jag hade samma lika när vi var små.
Vilket charmtroll hon är min lilla prinsessa!













Ny frilla?

Jag är så sjuuk trött på mitt hår! Måste gå till frissan. Förresten har ju som motivationshöjare sagt till mej själv att jag får unna mej sånt när jag lyckas gå ner några kilo i vikt, och i morse när jag vägde mig så hade jag gått ner ytterligare ett par kg! :) Jippi!
MEN
still far to go!

Men jag vet inte alls vad jag ska göra för nytt med håret! Är så kluven! HJÄLP!


Alt1.
Rihanna frilla med mörk färg

Alt2. Ljusa upp håret lite, så det successivt blir ljust och fint till sommren. Ljus gyllen brun.

Alt3. Klippa upp ungefär som jag gjorde sist. Behålla mörkt, eller ljusa upp det lite?

 



 

 


Jag var förresten ner på stan och unnade mig nya kläder igår, har länge sagt att jag vill ha en snygg kavaj.
Det har tidigare känts "bortkastat" att köpa massa kläder som jag förhoppningsvis skall krympa ur.
Blev även att par Treggings, kändes härligt att äntligen köpa ett par byxor med knapp och gylf :P Har ju mer eller mindre bott i leggings senaste året. Hitta även en mysig oversized t-shirt som pass fint till kavajen.









Nu vaknade Cornelia igen
Ses


Min ofeta tisdag


Då jag fortfarande har MÅNGA kilon kvar på vågen så är det ajabaja att unna sej nått så gott som Semla idag, trots Fettisdag. Men mummsade på min tisdagssemla i lördags redan :)
Det går åt rätt håll iaf, - 5 kg på vågen nu!

Dagens kost ha bestått utav:
Omelett med kalkon
två koppar kaffe
kycklingstroganoff med bönor
ett äpple
en kycklingfile med ärtor
vatten och
4 caschew nötter (4 st alltså, inte fyra nävar :) )

Idag har vi haft heldag. Hälsa på hemma hos mormor och morfar, varit i stallet och haft babysim igen. Cornelia har blivit så otroligt duktig! Är en enorm skillnad på nu och första gången vi badade. Idag sprattlade hon ivrigt och jagade dom skojiga plastfiskarna i vattnet. Och hon har säkert inte haft handen i munnen mer än 10 minuter den här gången :P Annars har dom en säker plats där...helst för jämnan!


 



Helgen har gått fortare än någonsin!
Vi har bland annat hunnit med en heldag i tvättstugan. Lite jobbigt faktist när man är själv med Cornelia och Aston. Vart alla möjliga varianter på hur vi tog oss till tvättstugan. Med Cornelia i bärsele, med aston och vagn, i bilstolen och även åkandes på mammas axel :)
Vi har även varit på staden en sväng, Cornelia funka fin fint som smakråd...hon tyckte iaf att det vara skoj att göra tittutt över provrumsdörren! Sötskruttan!




 

 

På Alla hjärtans dag hade morgon mys med frukost på sängen och paket :)
Sedan var vi på 30-års kalas hemma hos Sara(födelsedagsbarnet) och Johan i deras nya fina stora lägenhet. Det var fullt hus. Tanta Lollo var där :P Adde och Malin med lilla Albin och Susanne med lilla Gustav m.fl. Cornelia tycker ju det är så skoj att kika vad dom "stora barnen" hittar på för skojigheter! 



           
     
   Alla Hjärtans Dag



 

Nu är vi trötta, dax att sova!



Nighty mina vänner

 




Klickerträning!



Aston i morgonsolen




Det va längesen jag skrev om Aston nu. Vi har faktist kommit igång och börjat träna lite igen, och jag tror vi båda är riktigt taggade faktist efter låång vintervila.
 Igår när jag, Cornelia & Aston var ute och gick med Lollo och Aska  fick vi en liten present av dom.
Våran första egna KLICKER! :)

För er som inte vet va klicker är, så är det ett "träningsredskap" för hundar. Jag tillhör den kategorin som tror på att man alltid skall använda sig utav "possitiv inlärning", dvs att man inte skall "banna hunden" eller använda sig utav : NEJ, FY, DUMMA osv då hunden inte gör rätt. Ist skall man belöna den då den gör rätt saker (och ignorerar de felaktiga) Med klickern lär sig hunden snabbt när den gör rätt. Klickern förstärker en belöning efter ett "korrekt utfört moment".
Då vet hunden att nu gjorde jag rätt- nu får jag min belöning.
Efter upprepad träning lär sig hunden vad man har begärt utav den.




Se här:

"Target träning"- man vill att hunden skall nudda ett visst föremål med tass eller nos.
 


Idag har jag börjat "klicka in" Aston. Dvs utan att ställa några krav, belöna när han tex tar ögonkontakt- klicka- ge godis. Upprepa några gånger, och gör detta ett par ggr om dagen innan man börjar med "riktigt träning".
Passar oss bra nu när jag har gått och blivit förkyld också, lite inomhusträning ist.
Men är sjuukt taggad att börja på med alla möjliga nya övningar, finns många träningstips på youtube för den som är intresserad.




Voff å hej

Tack Lollo för den fina presenten :)





Öronproppar...någon?

Haha, C ha verkligen kommit på hur skoj det är att skrika! Än så länge är det inte så värst högt, men det blir mer och mer varje dag, ibland blir det långa ramsor med "skrikord(o)ljud" :)

Har ju känt mej lite orolig över att jag skulle bli rastlös nu när skolan har slutat, men förra veckan va det full rulle nästan varje dag!
Vi var på andra gången babysim. Den här gången fick vi träna på "axelmysläge", "hänga i armarna", "ligga i armvecket och simma med fötterna".....va faktist lite svårt, och jag råkade mata C med lite klorvatten :/ Inte så värst mycket iaf, C harklade till å så tränade vi vidare, usch...dumma mamma.  Glömde ju så klart kameran den här gången oxå, men i morgon skall jag komma ihåg den! V skall inte va med att bada då, börjar jobbet mitt i simträningen, men han följer med en stund och kan ju knäppa några bilder då.

Vi har varit i stallet för första gången någonsin för C! Alla hästarna var ute och vi bara mocka skit å fixade maten. Men så va vi ju och kollade på hopptävling i Lördags oxå. C passade på att charma en trevlig dam i kafeterian!


Vi har träffat Nelly flera gånger förra veckan! Va ju dax att knäppa lite nya kort och låta bäbisarna snacka lite skit. Och det såg det verkligen ut som om dom ville. Nelly passade på att dra C i håret, försöka iaf, och ville gärna ta en tugga på hennes små fingrar. Men så vart dom sams och höll varandra i handen oxå ;)


     



 Vi fick med oss pappsen ner på stan en dag. Va meningen att vi skulle köpa något fint rosa/rött att matcha nya scarfen till. Men det vart ett par snygga jeans och en turkos body med mumin.
Hon ville gärna vara med och kika vad vi skulle köpa, hade inte alls lust att bara ligga i vagnen!



Sen har vi varit på julia och susannes "vuxenkalas" hemma hos Julia, men det var flera andra barn där. Dom är väldigt spännande att kika på. C hade bara sovit 20 min den dagen så va inte på sitt bästa kalashumör. Ville gärna bli underhålld mest helatiden, så det va skönt att få sova sen när vi kom hem.
Idag har vi "födelsedagsfikat" på stan igen! Då va "tant Lollo" med, hon kunde inte igår så det va skoj att vi kunde träffas idag istället!


C passa på att långsova medans vi fika, (sover väl igen de hon missa ogår :)) men så till slut....strax innan vi skulle gå så vaknade hon och fick sitta lite med Lollo en stund! Mys*

Nu är det snart dax för oss, eller iaf Cornelia att börja göra nattis!

 Vinkillivink





RSS 2.0