Time för nya sovrutiner


Det är konstig... för vi har alltid varit "pålästa" om INTE GÖRA & GÖRA när det gäller nattning. Men ändå så har vi kommit på oss själv att vi faktist nattar Cornelia med flaska vaggandes i fåtöljen. Hum, vilket man skulle kunna kalla ett INTE GÖRA! Vi har ju haft vissa problem dom senaste nätterna då C vaknar och blir monsterarg och skakar galler för att få komma ner i våran säng ist. Hon har ju fått somna med oss, så då blir ju problemet det att hon vill ha det lika om hon vaknar på natten å ligger själv i sin egen säng. Så nu, sista gången för alla, har vi skärpt oss med nattningsrutinerna!
Bestämde att vi skulle köra 5 minuters metoden. Först byter vi blöja & läser bok, käkar välling och lägger C innan hon somnar. Första kvällen lyckades vi på 3 "tittatill-vändor", dvs ca 20 min! Ganska bra ändå.
Igår på middagen somnade hon efter 5 min och igår kväll gnällde hon ca 2 minuter innan hon somnade. :) Så det har gått riktigt bra! Nu gäller det bara att vi är konsekventa och fortsätter såhär. Men det är ju STOR mysfaktor när hon får sova i famnen, men nu är det slut på det. Dessutom så har hon sovit hela natten nu...igen! Äntligen!

Men såhär såg det ut i förrgår, dagen då vi bestämde att ni får det vara dax att bestämma oss! C hade vaknat 4ggr under natten och jag var inte den gladaste mamman sista gången hon vaknade. Så Viktor & C gick å la sig i fåtöljen vid 5 tiden, och där väckte jag dom när jag gick upp vid 8.30. Sötisar!Nu är det äntligen slut kalasat :p Det har blivit mycke fika på sista tiden. Cornelia har fått massor med fina presenter, tusen tack alla! 
Det känns som C har blivit så vuxen sista tiden. Hon ska alltid klara allt på egen hand. Som är hon leker i kökslådorna. Alltså I kökslådorna, inte bredvid längre. En dag bara hoppade hon upp å satt sej där. Å man får inte hjälpa till. 
  
Mamma å Pappa har ju varit i Tunisien den här veckan och vi har varit "kattvakter" (om man nu kan man vara vakt åt sina egna katter ;) )  Det har varit highlife varje gång vi kommit dit, har ju haft kattunge igen. Men nu hade lilla killen blivit stor och det var dax att flytta. En liten familj från Hedemora hämtade honom i Söndags, och jag tror han kommer få det toppenbra där. Tråkigt tyckte nog C för hon ÄLSKADE att busa runt med honom.Nu får jag fika :S främmande. Och så hör jag att C börjar vakna igen!

Kram kram alla

Babysim Steg 3


Igår var det sista gången på Babysimmet. Nu har vi gått steg 1-3, och det känns trisst att det inte blir fler steg här i Avesta. Känns som det är lång tid kvar till simskolan vid 4 års ålder.
Men till sommaren kan vi iaf tokbada i mormor & morfars pool. Men man vill ju ändå "underhålla" vattenvanan. Får se till att gå å bada på egen hand, risken är ju att det inte blir av lika ofta som man kanske borde...
Cornelia har iaf varit jätte duktig och hon gillar verkligen att bada å simma. Och för att inte tala om att duscha! 
Idag har vi varit på BVC och Cornelia har fått 1års vaccination! Sist, vid 6 månaderssprutorna gick det totalt smärtfritt, hon bara gnällde till lite vid själva sticket å sen var det bra. Så nu var jag lite orolig för att det skulle bli totala motsatsen, med tanke på att hon är i en lite känslig period. Men det gick jätte bra även den här gången. Hon hade en "smaskig" lite häst å tugga på under tiden, funka bra som avledande. Sen stanade vi kvar en stund på BVC efteråt. Cornelia fick syn på en gunghäst när vi var på väg ut, så det vara bara att stanna å leka!

Min goa prinsessa!
Hipphipp hurra....


....det har varit Cornelias första fööödelsedá!!

Tiden har gått så sjuuukt fort. Kan inte fatta att min lilla kråka redan har fyllt 1 år! 
Här är första födelsedagsbilden i tidningen :)
Det blev 2 dagars födelsedagsfirande och fortfarande en kalas dag kvar i helgen som kommer, eller rättare sagt 2 kalas kvar. Man får sprida ut det hela när man har stor släkt och liten lägenhet :)

Cornelia har fått många fina paket. Tack för dom! Det rooligaste med paketen var papperet å snörena!

Cornelia har verkligen mycket jobbiga känslor i kroppen just nu. Kanske är läskigt att bli stor tjejen. Det pendlar fort från att vara överlycklig, arg, ledsen eller bara kramsjuk!
Det är nytt för oss, Cornelia har verkligen varit lugna gatan...men ibland bara exploderar hon med känslor och galna uttryck. Ibland är det svårt att veta hur man skall hantera hennes "för-stadietrotts", man vill ju verkligen göra det bästa för att hantera hennes känslor rätt.
Såhär arg kan man bli när man inte får sitta kvar uppe på byrån:Hon är till och med söt när hon är arg min lilla tokfisa!

:)


Till Minne av Aston


Aston kom till mig en Underbar dag i September 2003.
Han var så lite
Så sårbar
Så oskyldig
Så beroende av mig 
Så underbar
Han var allt jag någonsin hade önskat mig
Han var Helt Perfekt


Tack Aston för alla fina minnen du har gett mig

För alla gånger du fått mig att le
För allt kul vi har haft
För att du alltid har stått vid min sida
För du du har fått mig att känna trygghet
för att du har varit min BÄSTA vän!

Med dig har jag aldrig varit ensam
Saknaden efter dig är enorm....
Tack för allt!
JAG ÄLSKAR DIG! ♥

RSS 2.0