Ingen billig hosta direkt


Imorse ringde jag till veterinären direkt dom öpnnade. Aston hade hostat hela natten å jag har knapp sovit en blund. dessutom vart väl kl 00.30 innan Cornelia slog igen sina bruna. Pust
Iaf så lyckade min distrikvet. skrämma upp mig ordentligt. Att det va Kennelhosta hade jag ju redan listat ut, och att man inte gör nått åt det hade jag läst mig till. Men då säger hon:
Ojoj, dom där storvuxna raserna löper mycker stor risk att få lunginflamation och hjärt fel. Jag tycker du ska åka till djursjukhuset på direkten.
Ringde sjukhuset på direkten, rejält uppskärrad nu. Fick en tid att komma upp till lunch.
Tog Astons temp och försökte få i honom vatten. Men icke. Så tinade upp ett packet korv, som han åt i ett naffs, å direkt därefter så tyckte jag redan han va mycket piggare. Åkte iaf upp till sjukhuset, doktorn tittade Aston i munnen, lyssnade på hjärta och lungor tog tempen och konstaterade att inget va fel, annat än kennelhostan. Tog typ 5-10 minuter och kostade 650 spänn! Det är ju inte klokt!!
Han är iaf lite bättre redan och hoppas på att hostan ska gå över på några dagar.

Rensade hjärnan med en rejäl joggingrunda när vi kom hem. Pappsen och Cornelia passa på att sova middag. Stackars Viktor, fick gå upp vid tio i morse. han hade jobbat natt och kom hem efter 6, och har åkt till jobbet nu igen. Hoppas han klara hålla sig vaken inatt!

Har lagt om mitt träningsschema igen, finslipat lite. Återkommer med det senare.

Just ja, skulle ju summera veckan som varit också. Har ju inte varit så aktiv här på bloggen :)



Söndag var vi ut till Elin och hälsa på. Fick träffa hennes ny Nallebjörn!
Cornelia har fått låna hoppgunga av kusin Julia, och hon tycker det är super kul.
Banan har blivit intruducerat, å det är väldigt kladdigt vid frukostbordet nu för tiden.
Tog en promenade till djuraffären med Lollo och Aska. Aston fick med sig ett grisöra hem och troligtvis även hostan.
Vi har varit på BVC, Cornelia testkörde den röda bilen i lekrummet och fick spruta i benen! Men hon var jätte duktigt min lilla prinsessa, å tyckte tant doktorn va riktigt trevlig.
På väg till Leksand var vi in i kupolen och konstaterat att vår vagn är skapligt skev i framhjulet. Och sedan var vi på hockey och Cornelia va lagomt Leksand pimpad i pappas stolta knä ;)




 


Sommartid och Kennelhosta


Känns härligt att gå mot ljusare tider, men att ändra till sommartid visar sig inte bara vara skoj. kl är 23.10 och Cornelia ligger i sin säng med stora ögon! Har matat vaggat och sjungit sövande såpnger men inget biter på min pigga lilla fia. Hör hur hon ligger i sängen och pratar med fjärilarna som hänger i mobilen. Brukar iof aldrig funka att bara natta henna genom att lägga henne i sängen. Men när inget annat funkar så får hon väl ligga där ett tag å jag hoppas på att hon snart blir sömning :) Det är iaf jag!

Aston har varit hos mormor och morfar sedan igår då vi har varit i Leksand på hockey!



Pappas tuffa Leksing ;)


I morse har iaf Aston börjat fått hostattacker. Och när jag hämtade upp honom va han läskigt hostig. Kom glatt ut i hallen för att hälsa, men fick en rejäl hostattack innan han hunnit fram, så glädejn la sig snabbt och jag fick ett lamt hej så travade han tröttsamt tillbax å la sig på puffen. STACKAR ÄLSKADE VOVVE!!
Googlade å är rätt så säker på att han har fått kennelhosta. Måste ringa vet. i morgon bitti och hoppas på att han snabbt blir bättre. Han har varken ätit eller druckit på hela dagen, å jag tycker grymt synd om honom! :(
konstigt då han inte har träffat någon annan hund på länge, men min gissning är att han har blivit smittad när vi va inne på djuraffären här om dagen å han nosade runt på alla ben, läskigt....


Nu är C inte glad längre, måste göra att nytt nattningsförsök! Återkommer med en summering ifrån helgen och veckan som har varit.









Afrodans


Idag har jag varit på mitt första Afrodanspass :)
Hade inte alltid koll på alla rörelser, takt, armar och ben, men de va riktigt skojigt! Kändes att min otränade kropp verkligen behövde ta ut rörelserna lite, behövdes för att jag är visst  läskigt stel, Hur kan man låta sig förfalla såhär...*bläää*

Tidigare idag var vi ju på sim. Vart inget dyk idag heller. Vet inte varför men dyket kom så sent på lektionen. Förra gången sa instruktören att man ville ta det så tidigt som möjligt innan bäsisarna vart trött. Så precis lagom tills det var våran tur började Cornelia gnugga sig i ögonen. :/ Så de kändes bäst att bara "hällahälla" vatten idag å vänta en vecka till med första dyket!





Nu blir det fruktkvällsis!












Svagis


Idag har jag gjort mitt första gympass på, ja vet hur länge! Här var det inga muskler kvar inte :P

  • Körde benpress med stång
  • Rumpa
  • Insida lår
  • Mage

Vi gjorde en test idag och va nera på gymmet ihop på förmiddagen och Cornelia sov i vagnen. Funkade fin fint. Så nu är det inga undanflykter längre. Sitter och skriver ned ett träningsschema för dom kommande 2 månaderna. Blir lite puslande med tanke på att Viktor jobbar fm-em veckor.
Ser ut såhär:

                         Jämn vecka                       Ojämn vecka         

Måndag:             Löpning                            Styrke
Tisdag:               Afrodans                          Löpning
Onsdag:             Vila                                  Vila
Torsdag:            Step up                             Styrke
Fredag:              Löpning                             Löpning
Lördag:              Vila                                   Vila
Söndag:             Löpning/Crosstrainer          Löpning/Crosstrainer

Så får vi se hur det funkar, fick ju så grymt ont i benhinnorna tidigare i veckan när jag var ute och gick i mina nya skor. Så löpningen får vila tills nästa vecka iaf. Känns riktigt surt, har verkligen sett fram emot löpningen. Är inte så värst lång tid kvar tills jag skall springa Vårruset.


Sedan har jag och Cornelia varit ned på stan och tagit en fika med Therese och Nelly. Glömde ju att knäppa kort den här gången.
Kilade in på Coop på vägen hem och skulle köpa hundmat. Stannade till på bokrean och Cornelia fick känna lite på en bok, stoppade den direkt i munnen...så de va väl bara till att köpa den då :)

 

Var ju inte direkt dyr iaf!




Nej, nu lär jag fortsätta med disken, och Cornelia skall väl fortsätta med sin "favvis kökssyssla"














Sköna onsdag!


Som det har varit idag borde det vara alla dagar. Innan klockan var 11 hade vi käkat frukost, tränat, diskat, tvättat en maskin, städat hela lägenheten, Aston och Viktor hade varit ute och gått och jag fick duscha utan att Cornelia ligger bredvid och blir rastlös :P Sedan har vi storhandlat, lagat lunch: Kyckling, bulgur och stekta grönsaker och svamp, och nyss åkte Viktor till jobbet! Är så himla skönt när man får saker gjorda, resten av dagen känns så mycket rofylldare då på något vis.


Cornelia har precis fått mat, och somnade sött i min famn.



Men nu måste vi skynda på, ska hämta upp Lollo och åka till Hud & kroppsboden i Hedemora!











Total tystnad


Igår, första dagen hemma igen efter fjällsemestern, va det kusligt ensamt och tyst här hemma! Viktor jobbade em och Cornelia och jag hade så himla lååångtråkigt!
Cornelia tyckte nog att jag va riktigt tråkig, med tanke på att hon har blivit så otroligt underhållen heeela fjällveckan :) Busat med farmor, "kasta saker på golvet som snälla kusse Julia har fått plockat upp", lekt "mamma pappa barn" & "fejkbastu lekar" med farfar, julia och alla gosedjuren m.m. m.m. 
Allt har iaf gått otroligt bra, och Cornelia har varit supernöjd hela veckan.
Sovit gott i vagnen och somnat i skaplig tid på kvällarna.





Idag har vi varit på babysim igen. Fortsättningkurs steg 2.
Cornelia la till med det bredaste leendet när vi kom ut till basängen, tror hon tycker det är riktigt skojigt att bada! Var ju tre veckor sedan nu, men allt gick lika bra som vanligt.
Pappsen var inte med och badade idag, men va med på sidan om en stund i början innan han var tvungen att åka till jobbet.
Nu har lektionerna blivit 10 min längre också, vi badar i 40 minuter nu. Sista lektionen fick några bäbisar prova dyk, men det missade vi ju. Och nu har det ju gått några veckor, så idag hällde vi vatten över huvudet igen, och nästa gång kanske Cornelia får prova dyk, spännande!




Jag tror Cornelia håller på att få gaddar, man känner små vassa "bitar" i munnen när hon gnager på mina fingrar. Skruttan, hoppas hon inte tycker att det är jobbigt bara!

Nu är det dax att knyta oss, nattinatt.










Längdskidor, Afterski och träningsverk from hell


För att sammanfatta första halvan av fjällsemestern lite kort!

Hade bestämt mig redan innan vi åkte upp att de skulle bli en skidsemester utan brädåkning den här gången, för Cornelias skull (och barnvakterna :P). Men lite längdåkning har det iaf blitt.
Började semesterna med 6 km längd, pust flås å stön. Fy bubblans va otränad jag visst var :/ Hade den värsta av de värstas träningsverk i benen, fick lyfta benet med handen när jag skulle koppla, gasa och bromsa i bilen :P Så det fick bli en dags vila innan nästa tur. Körde iaf 6km till igår å det kändes betydligt bättre, trots taskigt före.

  





Viktor och hans bror Mårten har dock varit väldigt flitiga idag och kört långspår mellan Klövsjö och Vemdalen. Tufft med alla backar, rent av livsfarligt om jag får säga det själv :P

Afterski är det inte gott om här uppe, men idag äntligen. Och det var Cornelias första "partaj" någonsin. Idag är ju Cornelias 5-månadersdag också. Hon fick låna kusin Julias hörselkåpor, som tur va, då det va skapligt hög ljudnivå...när det tillslut kom igång.




 














Nu är det klippt!


:) Äntligen!

Håret alltså! Jag var riktigt nervös innan jag tog mig till frisören i tisdags fm. Åkte dit en stund innan för att kika hårkataloger och såg en finfin frisyr med långt bak men med rak lugg. Tänkte att då blir det ju något klippt iaf. Men efter lite övertygelse från Nathalie åkte håret av tillslut iaf, och jag grät inte ens en liten tår *sss* Kändes ju helt ok. Fortfarande lite ovant men jag är nöjd :D Vet inte varför jag va så töntig den här gången, är ju bara lite drygt 3 år sen de va kort sist.




Ja just ja! Sen har ju nya datorn kommit nu, eller rättare sagt har jag finally bestämt oss för vilken dator vi skulle ha. En liten smidig rackare, perfekt för soffan :)






Söndag är det dax att åka till fjälls, så i morgon är det heldag i tvättstugan. Tvätta upp jackor å sånt som man svettats runt i när man dratt runt med vagnen i all snööö. Ska åka till mormor i morgon oxå och låna längdskidorna. Sen så fyller pappa 35 *sss* på lördag så de blir det tårtkalas hoppas jag :P
Grattis grattis pappa!


Malin från babysimmet ringde mig igår och frågade om vi ville gå fortsättningskursen, så nu är vi inbokade på den några veckor framöver igen, kul. Börjar direkt v. 11 då första kursen slutar.












Mardrömmar


Nästan varje natt sedan jag bokade tid till klippning har jag drömt madrömmar om hur jag kommer ut ifrån frisören och håret ser ut som dom i fantareklamen typ och jag bryter ihop i krokodiltårar! Ahhhh*
Vad betyder det här?

Är bara två dagar kvar så det är bäst jag hämtar skyfeln och skrapar ihop mej själv igen. Hur illa kan de bli? Har ju för tusan vart korthårig massor med gånger förut. Så här jag ju den bästa frissan oxå! Stackars Nathalie får både va frisör och psykolog :P
Vi bestämde iaf att vi ska göra det kort, och behålla den mörka färgen.
Blir nog bra!

Men jag är ju alltid så sjukt sugen på att bli ljus igen....!

Linda B är ju grymt läcker i det korta ljusa håret!

Och varje gång man googlar på korta frisyrer så är det överhängande ljus hår. Vad kommer det sig?






 






RSS 2.0